Motto

"Nabywając usługi w przeciwieństwie do towarów, kupujący nie mogą zobaczyć co dostają przed podjęciem decyzji i dlatego decyzja wyboru kontrahenta jest wobec tego rodzajem aktu wiary i zaufania"
Albert Einstein

Jesteśmy członkiem

 

Nasze linki
Dezynfekcja

DEZYNFEKCJA (odkażanie) - niszczenie środkami chemicznymi lub fizycznymi, drobnoustrojów chorobotwórczych i ich form przetrwalnikowych.

Deodoryzacja – powoduje zlikwidowanie przykrych zapachów powstałych w wyniku procesów gnilnych związków organicznych i jest zabiegiem towarzyszącym dezynfekcji.
 
Najczęściej występujące mikroorganizmy w zakładach spożywczych:

- bakterie

  • Escherichia coli
  • Salmonella spp.
  • Clostridium botulinum
  • Staphylococcus aureus

Clostridium botulinum
Escherichia coli
Staphylococcus aureus
Salmonella spp.

- grzyby

  • pleśniowe
  • domowe

 

na ścianie i suficie - grzyb domowy właściwy (Serpula lacrymens) z olbrzymim owocnikiem
podłogi zniszczone przez grzyby domowe i grzyby pleśniowe
korozja ścian wywołana przez pleśnie
Metody ich zwalczania:
  • oprysk
  • gazowanie
DALMYT Sp. z o.o., 02-134 Warszawa, ul. 1-go Sierpnia 40/45, tel/fax (0-22) 842 31 82, e-mail:
  © 2006 Dalmyt - zwalczanie szkodników, pest control Warszawa: bezpieczeństwo żywności, lampy owadobójcze
Projekt: www.zaler.pl